Firmaets historie

En af Danmarks ældste familieejede virksomheder

Esbensen Nielsen A/S er en af Danmarks ældste familieejede virksomheder. Virksomheden ejes og ledes i dag af Lars Esbensen Nielsen, som er fjerde generation i virksomheden, der ligger på Tåsinge ved Svendborg.

Etableret efter krigen i 1864

Det var Lars Esbensen Nielsens tipoldefar Peter Nielsen, der hædret og hjemvendt fra slaget ved Dybbøl Mølle, etablerede virksomheden i 1868.

Oprindeligt var formålet at løse alle former for håndværksmæssige opgaver. Og det var også som multihåndværkere, at både Lars Esbensen Nielsens tipoldefar og oldefar drev virksomheden. I begyndelsen var det især reparationsarbejde, men senere blev det til flere nybygninger og større opgaver.

Fokus på murerhåndværket

I forbindelse med generationsskiftet, da Lars Esbensen Nielsens farfar Ejner P. Nielsen skulle overtage virksomheden, blev murerfaget rygraden i virksomheden – og sådan har det været lige siden. Både Lars Esbensen Nielsen selv, hans far, Hans P. Esbensen, og farfar er og var uddannede murere.

Ejner P. Nielsen havde efter udstået læretid, arbejdet 5 år som murersvend forskellige steder i landet. Efter en stille start voksede firmaet hurtigt til et, efter den tids forehold stort og velfungerende firma. Firmaet her udført mange store og mindre opgaver på Fyn og Øerne.

I 1947 kom Ejner P. Nielsens søn, Hans Esbensen Nielsen i lære, og efter at have arbejdet som svend og overstået sin
værnepligt, kom han i 1954 hjem til firmaet for at varetage den daglige drift. Ejners store engagement i foreningsarbejde for H.O. gav ham mindre tid.

Hans P. Esbensen førte firmaet videre, og har siden hen stået for mange forskellige opgaver, såvel reparationer som nyt arbejde, og i mange tilfælde som hovedentreprenør. I 1979 kom Lars Esbensen, efter endt læretid på Thurø, hjem til firmaet for at deltage i det daglige arbejde og planlægningen i firmaet.

I 1987 omdannes firmaet til et anpartsselskab med Hans P. og Lars Esbensen som ejere. I 1990 omdannes firmaet igen til et enkeltmandseje.

Lars Esbensen har siden ejet og ledet virksomheden. 

​Virksomheden løser et bredt udsnit af håndværksopgaver, herunder helentrepriser på større byggeprojekter. Esbensen Nielsen A/S har også altid beskæftiget sig meget med restaurering af kirker.

Vælg Esbensen Nielsen

Firmaet har en stor og god kundekreds, såvel hos private som offentlige, opnået på baggrund af godt håndværksarbejde og gode samarbejde mellem ansatte og ledelse. Vi arbejder primært på Sydfyn og Langeland samt Faaborg Midtfyn, men udfører opgaver på hele Fyn.

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten, og vi lægger stor vægt på, at vores kunder får den bedste service. Dette skal gælde lige fra de ringer til os og vil vide mere, til de har fået udført arbejdet færdigt.

Vi udarbejder gerne et uforpligtende tilbud.

Så kontakt Esbensen Nielsen A/S allerede i dag på telefon​ 40 25 20 91.

Klagemulighed

​Såfremt du ønsker at klage over udført arbejde kan det gøres til:
Byggeriets Ankenævn
Nørre Voldgade 106
1358 København K

www.byggerietsankenaevn.dk
info@byggerietsankenaevn.dk